Einde zorg melding

Vanaf 1 januari 2024 vraagt DJI aan zorgaanbieders om voor alle plaatsingen een einde zorg melding naar DJI te sturen na het beëindigen van de betreffende plaatsing.

Deze einde zorg melding kan vanuit het EPD worden uitgevoerd met behulp van het gestandaardiseerde FZ825-bericht. Zie spelregel 5 op Bedrijfsregels | Kennis delen | Forensische zorg voor gedetailleerde informatie hierover.

Concreet vraagt DJI het volgende:

  • Stuur voor alle plaatsingen die na 1/1/2024 eindigen, een einde zorg melding in
  • Indien zorgaanbieders ook voor plaatsingen die op 31/12/2023 of daaraan voorafgaand eindigen, een einde zorg melding willen sturen, dan kan dat, en DJI stelt dat op prijs, maar het is niet verplicht
  • Indien om een of andere reden na 1/1/2024 het FZ825 bericht nog niet gebruikt kan worden, dan verwacht DJI alsnog met terugwerkende kracht einde zorg meldingen vanaf 1/1/2024 vanaf het moment dat de genoemde berichten wel gebruikt kunnen worden.