Uitvoeringskader afwezigheidsdagen FZ

Vanaf 1 januari 2024 gaat het nieuwe uitvoeringskader afwezigheidsdagen FZ in. Het uitvoeringskader is van toepassing op de klinische zorg (BN1 t/m BN4) en verblijfszorg. Ook wordt dit uitvoeringskader gehanteerd om afwezigheidsdagen bij VPT in te zetten en te beoordelen.

Het doel van dit uitvoeringskader is het verduidelijken van de regelgeving met betrekking tot het inzetten van afwezigheidsdagen in de forensische zorg. De divisie ForZo/JJI en DIZ onderstrepen het belang van goede registratie en afstemming over het inzetten van afwezigheidsdagen vanwege de druk op de capaciteit (wachtlijsten), de continuïteit van zorg en de verantwoording van gedeclareerde zorg.

Met ingang van 1 januari 2024 geldt het nieuwe uitvoeringskader en wordt het ‘Uitvoeringskader melding afwezigheidsdagen en akkoord FPL van 9 september 2022’ ingetrokken.