Nieuwe website forensische zorg

Deze website heeft een nieuw jasje! De nieuwe site is overzichtelijker en heeft een rustige uitstraling en logische indeling. Het doel is ervoor te zorgen dat de gebruiker gemakkelijker informatie kan vinden, zodat zorgaanbieders en andere geïnteresseerden goed geïnformeerd zijn over de meest actuele stand van zaken. Ook voldoet de website beter aan de richtlijnen die de Rijksoverheid stelt. Een jaar na de reorganisatie van de divisie is nu ook de site onder handen genomen.

Sommige informatie staat op andere plekken dan bezoekers misschien gewend zijn. Dit heeft te maken met de nieuwe indeling. Deze moet ervoor zorgen dat de informatie die gezocht wordt meer bij elkaar staat. Belangrijk is dat de inhoud van de website geactualiseerd is, maar verder niet is veranderd. De zoekfunctie kan in het begin helpen om snel te vinden wat bezoekers zoeken. Op deze manier wil de divisie (nog) meer toewerken naar transparantie en actualiteit.

Gebruik de juiste browser

Om de site goed te kunnen bekijken is het aan te raden voor de laptop en desktop de browser te gebruiken van Google Chrome, Firefox of Microsoft Edge.

Vragen of opmerkingen over de nieuwe website?

Neem contact op met de frontoffice van de divisie via forzojji@dji.minjus.nl.

LET OP: de nieuwsflitsen gaan verdwijnen!

Met de livegang van deze nieuwe website gaat de divisie ForZo/JJI de nieuwsvoorziening wijzigen. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kunt u zich abonneren via de website of RSS-feed.

Abonneren op het laatste nieuws

Klik bovenaan dit scherm in de blauwe balk op Nieuws. Ukomt op de pagina Nieuws | Kennis delen | Forensische zorg waarin alle nieuwsberichten staan. Klik hier op Abonneren op het laatste nieuws en u komt op een pagina waarin u kunt aangeven met welke frequentie u het laatste nieuws wilt ontvangen. Ons advies is om: Direct na publicatie aan te vinken, vul vervolgens uw e-mailadres in

Na de akkoordverklaring kunt u op Aanmelden klikken en zodra een nieuwsbericht is geplaatst krijgt u daar melding van in uw mailbox.

Aanmelden voor RSS-feeds

Dit is een automatisch meldsysteem zodra een nieuwsbericht is geplaatst. Dat betekent dat zorgaanbieders (en andere geïnteresseerden) om deze meldingen te ontvangen zelf een actie moeten ondernemen:

  • Om een RSS-feed te kunnen lezen, is een zogenaamde RSS-reader nodig. Dat is een computerprogramma dat RSS-feeds automatisch ophaalt. Op internet zijn diverse (gratis) RSS-readers beschikbaar zoals Feedreader Online | Free and simple RSS aggregator. Voor gebruikers van Firefox of Safari is het installeren van een RSS-reader niet nodig. Deze programma’s hebben al een RSS-reader ingebouwd.

Om de melding van een nieuwsbericht van forensische zorg te krijgen plakt u deze link uw RSS-reader.