Publicatie berichtenstandaard t.b.v. Eindverantwoording 2020 (DBBC en/of ZZP/EP/VPT)

Nieuwsbericht
19 augustus 2020

Met het uitfaseren van FORZA per 15-9-2020 is het niet langer mogelijk om een eindverantwoording via deze applicatie aan te bieden. DJI heeft begin dit jaar het berichtenverkeer van VECOZO succesvol in gebruik genomen met betrekking tot de tussentijdse DBBC verantwoordingen.
Vanaf nu wordt het berichtenverkeer ook ingezet ten behoeve van de eindverantwoording.

In samenwerking met Vektis heeft DJI de bestaande DBBC berichtenstandaard uitgebreid met de mogelijkheid om ZZP/EP/VPT gerelateerde productie te kunnen verantwoorden (ANG) voor de eindverantwoording.

Op de website van Vektis zijn onlangs de vernieuwde standaarden FZ811 (verantwoording forensische zorg) en FZ812 (retourinformatie verantwoording forensische zorg) gepubliceerd.
Om deze standaarden te bekijken kunt u gebruik maken van onderstaande link:

https://www.vektis.nl/standaardisatie/standaarden/FZ811-2.0

Bij deze nieuwe methodiek van verantwoorden is het noodzakelijk dat alle zorgaanbieders, al dan niet in samenwerking met de softwareleveranciers van het EPD, het proces van verantwoorden van DBBC én ZZP/EP/VPT of enkel ZZP/EP/VPT productie gaan inrichten volgens de berichtenstandaard FZ811 en FZ812 versie 2.0. Deze aanpassing dient ten laatste op 1-1-2021 te zijn verwerkt.

Levert u uitsluitend DBBC zorg en heeft u reeds de FZ811 v1.0 in gebruik genomen? Dan is het niet noodzakelijk om per 1-1-2021 over te gaan, omdat versie 1.0 vooralsnog ondersteund blijft.