Onderhoud Justitiële ICT Organisatie

Nieuwsbericht
8 september 2021

Op zaterdag 11 september voert de Justitiële ICT Organisatie (JIO) i.o. (voorheen bekend als SSC-I) tussen 10.00 en 15.00 uur groot onderhoud uit aan het DJI netwerk. Dit heeft in beperkte mate ook invloed op de DJI applicaties die gebruikt worden door de particuliere instellingen (o.a MITS, JVS, IFZO). 
 
Onderhoud van de systemen is nodig om deze goed en betrouwbaar te laten functioneren. We begrijpen dat dit vervelend is en proberen zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Daarom informeren we u vooraf, zodat u passende maatregelen kunt nemen om het werk door te laten gaan. 
 
Wat betekent dit?
Tijdens het groot onderhoud kan er geen gebruik worden gemaakt van de DJI-systemen. Wij willen u dan ook vragen om eventuele activiteiten waarbij deze applicaties nodig zijn zoveel mogelijk op tijdstippen buiten het hierboven genoemde tijdsblok te plannen. Uit onze inschatting blijkt dat de impact voor de applicaties die door de particuliere zorgaanbieders gebruikt worden minimaal is. Toch vragen wij u om voor de zekerheid een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. 
 
Wat moet je doen?
Zorg ervoor dat er een lijst beschikbaar is met de aanwezigen in de inrichting/kliniek (uit MITS/JVS). Indien u dit niet beschikbaar heeft kan dit opgevraagd worden via functioneel beheer (goupu-efm-functioneelbeheer_mits@dji.minjus.nl). Voor de kleinere instellingen is dit wellicht overbodig i.v.m. een kleine populatie die bij al het personeel bekend is.
 
Einde werkzaamheden
Indien er geen uitloop is (waar we vanuit gaan) dan zullen de applicaties om 15u weer operationeel zijn. Het JIO heeft ons verzekerd dat de systemen om 15u weer operationeel zullen zijn, en dat uitloop hoogstens een paar minuten zal zijn. 
 
Vragen?

Voor vragen kunt u voor zaterdag 11 september contact opnemen met de ICT-adviseur van de Divisie ForZo/JJJI: Erik Ruijters via e.ruijters@dji.minjus.nl of 06-36090986. Het JIO i.o. is in het geval van spoed op zaterdag bereikbaar op 08807 – 16880.