Nieuwsflits Forensische Zorg

Nieuwsbericht
20 april 2022

Groot onderhoud DJI netwerk
In de avond en nacht van 13 op 14 mei voert de Justitiële ICT Organisatie (JIO) (voorheen bekend als SSC-I) tussen 18.00 en 06.00 uur groot onderhoud uit aan het DJI netwerk. Dit heeft in beperkte mate invloed op de DJI applicaties die gebruikt worden door de particuliere instellingen (o.a. MITS, JVS, IFZO). Voor de rijksklinieken heeft dit betrekking op alle applicaties. Zij zijn hierover al apart geïnformeerd.
 
Onderhoud van de systemen is nodig om deze goed en betrouwbaar te laten functioneren. We begrijpen dat dit vervelend is en proberen zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Daarom informeren we zorgaanbieders vooraf, zodat men passende maatregelen kunt nemen om het werk door te laten gaan. 
 
Wat betekent dit?
Tijdens het groot onderhoud kan er geen gebruik worden gemaakt van de DJI-systemen. Wij willen zorgaanbieders dan ook vragen om eventuele activiteiten waarbij deze applicaties nodig zijn zoveel mogelijk op tijdstippen buiten het hierboven genoemde tijdsblok te plannen. Uit onze inschatting blijkt dat de impact voor de applicaties die door de particuliere zorgaanbieders gebruikt worden minimaal is. Toch vragen wij aanbieders om voor de zekerheid een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. 

Wat te doen?
Zorg ervoor dat er een lijst beschikbaar is met de aanwezigen in de inrichting/kliniek (uit MITS/Ifzo). Meer info hierover volgt spoedig.
 
Einde werkzaamheden
Indien er geen uitloop is (waar we vanuit gaan) dan zullen de applicaties om 06.000 uur ‘s ochtends weer operationeel zijn.  
 
Vragen?
Voor vragen kunnen aanbieders voor zaterdag 11 september contact opnemen met de ICT-adviseur van de Divisie ForZo/JJJI: Erik Ruijters via e.ruijters@dji.minjus.nl of 06-36090986. Het JIO is in het geval van spoed op zaterdag bereikbaar op 08807 – 16880.