Nieuwsflits Forensische Zorg

Nieuwsbericht
6 februari 2023

Reminder indienen eindverantwoording 2022

De deadline voor het aanleveren van de eindverantwoording 2022 van zowel de ZZP/EP/VPT-aanlevering als de ZPM-aanlevering staat op 15 februari a.s.

Tot op heden heeft de divisie ForZo/JJI slechts enkele (goedgekeurde) aanleveringen ontvangen.

De verantwoordingen zijn nodig om een definitief beeld te krijgen van de uitnutting van het macrokader 2022, vandaar dat zorgaanbieders langs deze weg met enige urgentie verzocht worden om tijdig een verantwoording in te dienen. Dit geeft de mogelijkheid om voor de deadline nog aanpassingen te kunnen doen, mocht dit nodig blijken te zijn.

 

Nieuwe versie gebruikershandleiding FiZZa

Er is een nieuwe versie beschikbaar van de gebruikshandleiding van FiZZa. FiZZa is het platform dat o.a. wordt gebruikt om met de zorgaanbieders over de eindverantwoording(stukken) te communiceren. De aangepaste gebruikshandleiding is gepubliceerd op www.forensischezorg.nl.

 

Divisie Forzo/JJI start weer met het fiatteren van ZPM-declaraties vanaf 3 februari

Vanaf 3 februari worden er weer ZPM-declaraties gefiatteerd. Op de declaraties die reeds waren ingediend maar nog niet gefiatteerd, worden vanaf 3 februari weer retourberichten verzonden. Succesvolle declaraties zullen worden doorgeleid naar het betaalsysteem voor uitbetaling of verrekening. Om de systemen bij de divisie Forzo/JJI de gelegenheid te geven de reeds ingediende ZPM-declaraties te verwerken worden zorgaanbieders verzocht vanaf 7 februari weer nieuwe ZPM-declaraties in te dienen.