Mijlpaal voor het project Digitaliseren Plaatsing FZ

Nieuwsbericht
14 september 2021

Het project Digitaliseren Plaatsing FZ richt zich op het digitaliseren van de overdracht van gegevens tussen plaatsers en zorginstellingen binnen het aanmeld- en plaatsingsproces Forensische Zorg. Genoemde gegevensoverdracht gaat via gestandaardiseerde berichten, die tussen IFZO en EPD's van zorginstellingen via Vecozo gaan worden uitgewisseld.

In juli jl was de eerste mijlpaal van dit project een feit, namelijk dat IFZO bij een aanmelding of een plaatsing de genoemde berichten kon genereren en naar Vecozo sturen. Deze week is een 2e mijlpaal bereikt, namelijk dat de eerste zorgaanbieder de berichten bij Vecozo heeft opgehaald bij Vecozo en is gaan verwerken in het eigen proces en de eigen systemen. Het betreft hier de instelling Amsta uit Amsterdam, die gebruiker is van het Pluriform EPD van Adapcare.

De komende drie maanden zal naar verwachting het aantal aangesloten zorgaanbieders verder groeien, tot ongeveer 25% van de gecontracteerde populatie. Daarna zal in 2022 de rest van de aanbieders worden aangesloten. Dit is een mooie stap op weg naar duurzame verlichting van administratieve lastenverlichting voor zowel zorgaanbieders als DJI zelf.

Van veel zorgaanbieders is bij DJI bekend dat er activiteit is om op genoemde berichtenstromen aan te sluiten. Mocht dit voor u nieuw zijn, dan kunt u informatie hierover ophalen via Teun Oosterbaan, 06-53584222 of t.oosterbaan@dji.minjus.nl.