Koplopers in de Forensische Zorg gezocht (vanuit NZA)

Nieuwsbericht
4 mei 2017

Koplopers in de forensische zorg gezocht

Het bekostigingsmodel voor de ggz en forensische zorg is toe aan verbetering!

De afgelopen twee jaar is daarom samen met zorgprofessionals een nieuw inhoudelijk model ontwikkeld, waarin meer rekening gehouden wordt met de omstandigheden van de individuele patiënt. Dit zogenaamde zorgclustermodel is afgeleid van het model zoals dat in Engeland is ontwikkeld en daar breed in de ggz en fz wordt ingezet.

Koplopers gezocht

Belangrijk is het model nu verder in de praktijk te testen. Begin 2017 is gestart met de werving van ggz zorgaanbieders en vanaf nu zijn we ook op zoek naar koplopers in de forensische zorg.

Belangrijke vragen voor deze volgende stap zijn:

  • Kunnen professionals er in de dagelijkse praktijk goed mee uit de voeten?
  • Sluit dit nieuwe model goed aan bij de fz?

Meer weten?

In de brochure en brief leest u alles over het zorgclustermodel en de toepassing in de praktijk. Ook leest u wat wij van koplopers verwachten en hoe wij u ondersteunen. Op de NZa-website kunt u ook meer informatie over het zorgclustermodel vinden.

Aanmelding

Voor het maken van de volgende stap in de doorontwikkeling van het bekostigingsmodel is uw medewerking als koploper essentieel! Wij hopen dan ook van harte dat u zich wilt opgeven als koploper. Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname, meld u zich dan aan via pilotsggzfz@nza.nl.