Definitieve verrekenbedragen NHC over de transitiejaren 2013 t/m 2017

Nieuwsbericht
19 mei 2020

De divisie ForZo/JJI is begonnen met het vaststellen van de definitieve verrekenbedragen NHC van de transitiejaren 2013 t/m 2017. Met de vaststelling van de definitieve verrekenbedragen NHC, wordt de totale NHC-transitieperiode definitief afgerekend. De NHC-transitiejaren 2013 t/m 2017 worden per jaar en per contractsoort (ofz en tbs) apart afgerekend.

Het definitieve verrekenbedrag NHC geldt uitsluitend voor klinische DBBC-aanbieders en wordt als volgt per zorgjaar en contractsoort berekend:
Kapitaallasten % en NHC % omzet -/- (voorlopig) Verrekenbedrag NHC -/- Facturatie NHC (DBBC gerelateerd) = Definitief Verrekenbedrag NHC

Op de in de jaren 2013 t/m 2017 afgegeven beschikkingen van de NZA, is de gecombineerde kapitaallasten- en NHC-omzet vastgesteld, alsmede het (voorlopige) verrekenbedrag NHC. Beide bedragen worden gebruikt bij bovenstaande berekening.

De afrekenbrief en de opstelling van de berekening van het definitieve verrekenbedrag NHC, alsmede de specificatie van de NHC-facturatie zorgjaar, wordt met de zorgaanbieders vanaf 25 mei 2020 gecommuniceerd via Forza.