Deel je ideeën, ook ONLINE

Nieuwsbericht
20 oktober 2020

Online
Dinsdag 26 januari 2021 is het weer zo ver: het jaarlijkse Festival voor en door medewerkers in de forensische zorg. FFZ is in 2021 voor het eerst online, voor onze gezondheid houden we een veilige afstand. Online betekent: vanaf je eigen huis of werkplek, zonder reistijd, met alle deelsessies en deelnemers dichtbij binnen handbereik. Online betekent ook meer flexibiliteit in je deelname: een dag met live inspiratie en kennisdeling, en vooraf en achteraf de mogelijkheid om inspirerende talks en ontmoetingen in het veld van de forensische zorg op een zelfgekozen moment via het digitale platform van FFZ (terug) te kijken.

FFZ 2021 Close(d)
Het thema van het Festival Forensische Zorg is Close(d). We moeten open functioneren terwijl juist onze sector als gesloten ervaren wordt. We werken aan de juiste balans tussen nabijheid en geslotenheid in alle aspecten van ons werk. Wat is de juiste balans tussen ‘gesloten zijn’ voor de buitenwereld door onbekendheid met ons werk en tussen open zijn over onze werkwijze en de afwegingen die we maken? De balans tussen behandelen en verlof: van afgesloten van de maatschappij, naar de stap terug de maatschappij in. Welke uitdagingen liggen er voor ons, structureel of tijdelijk, in tijden van deze corona-crisis? Hoe zorgen we ervoor dat we de beste zorg met de juiste mate van veiligheid die iemand nodig heeft kunnen blijven geven?

Mogen we ook dit jaar weer op jouw inspanning rekenen? Voorstellen voor een flitsende talk, een levendige workshop, een spannend debat of een spreker met een goed verhaal zijn meer dan welkom. Dus save de date en deel je ideeën!

Zo werkt het:

  • Bedenk een praktisch haalbaar programmaonderdeel dat aansluit bij het thema Close(d). We doen verschillende suggesties hoe je dit online voor elkaar krijgt.
  • Dien je voorstel uiterlijk 6 november 2020 in.
  • Begeleid je voorstel met een concrete en wervende tekst. Waarom verdient jouw idee een plaats op het festival? Welk thema betreft het? Hoe pakken jullie dat aan? Wat leren we ervan?
  • De programmaraad beoordeelt de voorstellen.
  • In de week van 9 november ontvang je een terugkoppeling of je voorstel is gehonoreerd of niet.
  • Aanvraag gehonoreerd? De programmaraad nodigt je uit om je voorstel uit te voeren en maakt met jou vervolgafspraken. In de week van 16 november nemen we telefonisch contact met je op en geven we je de mogelijkheid om je voorstel, indien nodig, aan te passen.
  • Uiterlijk 26 november moet jouw voorstel definitief zijn.
  • We bespreken met jou de vervolgstappen om jouw voorstel digitaal vorm te geven.

Kijk voor meer informatie op www.festivalforensischezorg.nl en doe mee!