CTM maakt aanbesteden en contractmanagement efficiënter en eenvoudiger

Nieuwsbericht
15 oktober 2019

Vanaf september 2019 is officieel het online platform voor elektronisch aanbesteden en contractmanagement CTM in gebruik genomen.

Gemakkelijker en efficiënter inschrijven
CTM wordt binnen de Rijksoverheid veelgebruikt en maakt aanbesteden en contractmanagement een stuk eenvoudiger, voor zowel de opdrachtgever (DJI) als de zorgaanbieders. Voorheen behelsde een aanbestedingstraject voor het inkopen van zorg een veelomvattend administratief proces. Nu verloopt het traject via een uitvraagmechanisme in de digitale omgeving van CTM. De aanbieder kan de gevraagde documenten uploaden en wordt in het systeem door de verdere procedure geleid.

Leveranciers voeren éénmalig hun bedrijfsgegevens in, waarna ze bewaard blijven in het systeem. Dit maakt het gemakkelijker en efficienter om vaker in te kunnen schrijven. CTM kent een tendermodule en een contractmanagementmodule. De module contractmanagement maakt het aanmaken en beheren van contracten eenvoudiger. De ervaringen met CTM  in de markt zijn positief, de medewerkers van DJI zijn tevreden met de livegang van het systeem.

De procesconfiguraties krijgen nog een vervolg in de komende periode. De Open House procedure voor de inkoop van forensische zorg voor 2020 i is het eerste traject voor het SIC dat via dit platform wordt begeleid en afgehandeld. De andere diensten, waaronder de somatische zorg, zullen volgen.